De afgelopen maand was een dure maand, maar het spaarpercentage bleef gelukkig overeind door een meevaller. Ik kreeg een extraatje van € 200,- netto bovenop het normale salaris. Het was een goedmakertje uit de nieuwe CAO voor de jarenlange nullijn. Een fijne verrassing, omdat ik deze regeling helemaal vergeten was.

De tegenvaller van maand was autopech. De auto begon te haperen, maar gelukkig nog wel snel met een stotterende motor de garage weten te bereiken. Omdat ik echt geen verstand heb van auto’s blijft het spannend. Ze kunnen mij van alles wijsmaken. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Een paar nieuwe bougies en een nieuwe bobine. Toch een onverwachte rekening van een paar honderd euro.

Daarnaast hebben we wat kraaminkopen gedaan, we bleken inmiddels toch best wat spulletjes van de hand gedaan te hebben na de geboorte van onze eerste dochter. Onze oudste slaapt sinds deze maand in haar eigen grote peuterbed en daar hoort natuurlijk nieuw beddengoed bij. Tel daar de cadeautjes voor de feestdagen bij op en kom je stiekem op een hoog bedrag.

Desondanks is het gelukt om toch nog €444,27 over te houden. €200,- extra inkomen maakt echt het verschil. Deze maand hebben we geen aflossing kunnen doen. Dit doen we pas als er €1000,- op de spaarrekening staat. In december gaat die extra aflossing er zeker komen. Misschien wel €2000,- door de eindejaarsuitkering.

Maandelijkse update: November 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing€ 444,27
Gezamenlijk sparen voor aflossing€ 285,64
Inleg beleggingen€ 100,00
Inleg spaarhypotheek€ 379,21
Totaal gespaard voor lange termijn€ 1.209,12
Aflossing hypotheek€ -,-
Waarde beleggingen€ 2.544,03
Waarde spaarhypotheek€ 15.167,55
Hypotheekstand
Aflossingsvrije hypotheek€ 25.000,-
Spaarhypotheek€ 100.000,-
Totaal (min waarde spaarhypotheek)€ 109.832,45

De maand december wordt hoe dan ook een spannende maand. Mijn vriendin is over een paar weken uitgerekend en uit ervaring weet ik dat ons wereldje de eerste weken na de bevalling eventjes heel erg klein gaat worden.

Naar aanleiding van een tip van een lezer kwam ik erachter dat ik een grote fout had staan in mijn laatste Excelbestand. Ik schreef vorige maand dat ik 5,8 jaar eerder kon stoppen met werken, maar klopte helemaal niet. Uiteindelijk bleek het maar 2,3 jaar eerder te zijn. Oeps… Ik hoop dat ik niet te veel mensen onterecht blij heb gemaakt met een te optimistisch rekenmodel.

Inmiddels heb ik versie 2.0 geplaatst en de formules lijken nu wel te kloppen. Dus mocht je het oude Excel bestand gebruiken, hij mag de prullenbak in… De nieuwe versie is hier te downloaden.

 

Maandelijkse update 11-2017
Share
Getagd op:                                

Eén gedachte over “Maandelijkse update 11-2017

  • 27/11/2017 om 08:38
    Permalink

    Beter duur dan niet te koop, zegt mijn collega altijd 😉 Nog heel even met zijn drietjes. Spannend. Ik ben benieuwd of jullie een kerstkindje krijgen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.