Elke maand geef ik een update van onze voortgang met betrekking tot het sparen, onze aflossingen en beleggingen.

In de onderstaande tabel heb ik aangegeven hoeveel wij deze maand gespaard hebben. Het volledige gespaarde bedrag wordt ingezet voor aflossingen en beleggingen.

Maandelijkse update: Februari 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing443,67
Gezamenlijk sparen voor aflossing654,10
Inleg beleggingen100,00
Inleg spaarhypotheek152,82
Totaal1350,59
Aflossing hypotheek2.000,-
Waarde beleggingen1606,71

Een super maand!
Ik heb persoonlijk een recordbedrag bij elkaar gespaard, bijna € 450,-! Als dat zo doorgaat sta ik over 12 maanden weer “gelijk” met Vriendin. Op onze gezamenlijke rekening hadden wij een “overschot” van  ongeveer € 650,-. Ook dat is uitzonderlijk hoog. De twee spaarbedragen worden gebruikt om de aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Dit doen wij zodra het bij elkaar gespaarde bedrag minimaal € 1.000,- is.

Aanpassingen hypotheek
Deze maand hebben wij een extra aflossing van 2.000,- overgemaakt voor onze aflossingsvrije hypotheek. (€ 1.000,- van mij persoonlijk en € 1.000,- gezamenlijk). Hiermee komt het restant van dit hypotheekdeel op € 29.000,-. Echt heel fijn om in de twintigtallen te zitten! Daarnaast is de inkorting van de spaarhypotheek  goedgekeurd. Als het goed is, krijg ik binnenkort een brief thuis van de verzekeraar waarin staat dat wij vanaf deze maand meer premie moeten gaan betalen. Hiermee zal het “overschot” op de gezamenlijke rekening volgende maand dalen.

Blogposts aankomende maand
Ik ga proberen minimaal twee berichten per maand te schrijven (exclusief maandelijkse updates). Niet zo langdradig als mijn laatste bericht over de hypotheekrenteaftrek. Die had misschien een te hoog TLDR gehalte :). Het wordt misschien tijd om te gaan schrijven over mijn bescheiden eerste stapjes als belegger. Als het even meezit, gaat het mij lukken deze maand weer een Excel-tool online te krijgen.

 

Maandelijkse update 02-2017
Share
Getagd op:                                        

3 gedachten over “Maandelijkse update 02-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.