Deze maand was bijzonder duur. Ik ben een lang weekend op wintersport geweest en heb een nieuw snowboard gekocht. Gelukkig had ik het bedrag van de reis al eerder gespaard. Maar vooral door het nieuwe snowboard pakte de vakantie toch wat duurder uit dan ik had begroot. Gelukkig was dit sportieve uitstapje het geld meer dan waard.

 

 

Maandelijkse update: Maart 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing184,05
Gezamenlijk sparen voor aflossing578,16
Inleg beleggingen100,00
Inleg spaarhypotheek152,82
Totaal1.015,03
Aflossing hypotheek0,-
Waarde beleggingen1.710,58

Op onze gezamenlijke rekening zijn er geen bijzondere uitgaven geweest. Daardoor is dat gespaarde bedrag nog hoog genoeg om onze doelstellingen voor dit jaar ruimschoots te kunnen halen. We hebben deze maand geen extra aflossing kunnen doen op onze hypotheek. Dit komt doordat we pas aflossen als we minimaal € 1.000,- gespaard hebben.

De premieverhoging die we verwachtten voor onze spaarhypotheek (i.v.m. met het inkorten van de looptijd) bleef uit. Vandaag kreeg ik het bericht dat het inkorten van de spaarhypotheek pas vanaf april start. Ik ben benieuwd of ze door de vertraging de extra premie van de afgelopen maanden in één keer vorderen of een nieuwe premie berekenen. We gaan het zien.

De waarde van mijn beleggingsportefeuille groeit gelukkig rustig door. Wat deze portefeuille precies inhoudt, heb ik deze maand beschreven in de berichten indexbeleggen (1) en indexbeleggen (2).

Het gaat mij deze maand waarschijnlijk niet meer lukken om de beloofde Exceltool voor mijn beleggingen te plaatsen. Dit staat boven aan mijn “to do list”. Tot snel!

Maandelijkse update 03-2017
Share
Getagd op:                                                                            

4 gedachten over “Maandelijkse update 03-2017

 • 31/03/2017 om 00:00
  Permalink

  Lees je blog graag, maar doe a.j.b. iets aan je lay-out.
  Val meteen met de deur in huis met je onderwerp, iedereen weet intussen wel wie je bent.
  Komen er nog spaarhypotheekonderwerpen, daar ben ik zeer geïnteresseerd in en kun je goed onder woorden brengen?

  Beantwoorden
  • 31/03/2017 om 14:28
   Permalink

   Hallo Anton, leuk dat jij mijn blog volgt. Heb jij het over de homepage? Ik zit er inderdaad aan te denken om de eerste tekst weg te halen. Bedankt voor de feedback. De spaarhypotheek heb ik denk ik al uitvoerig beschreven en daar zal de komende tijd niet veel ontwikkeling meer inzitten. Pas als het aflossingsvrije deel weg is (nu nog 29K) zal ik denk ik weer aan de spaarhypotheek gaan zitten. Ik schrijf over onderwerpen waar ik op dat moment mee bezig ben, dus we zullen zien.

   Beantwoorden
   • 31/03/2017 om 23:52
    Permalink

    Zie net dat ik wat te direct geantwoord heb, maar wat ik eigenlijk wil zeggen is; maak het wat persoonlijker, zodat het wat meer mensen aanspreekt. De inhoud heb je perfect voor elkaar!

    Beantwoorden
 • 02/04/2017 om 11:55
  Permalink

  Ik ben het schrijven nog aan het leren. Elk bericht leer ik wat bij en het gaat steeds gemakkelijker. Het is lastig om anoniem en toch persoonlijk te schrijven. Ik heb nog maar 15 berichten ervaring 🙂 en nooit eerder zoveel geschreven. Over een paar jaar heb ik misschien een eigen stijl ontwikkeld. Nu is het vooral uitproberen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.