De Exceltool voor het bijhouden van beleggingen via Meesman staat online. Ik had al langer een eigen bestand, maar met aardig wat aanpassingen is hij bruikbaar en gebruiksvriendelijk gemaakt voor iedereen. Met deze tool kan je de waardeontwikkeling volgen van alle transacties. Daarnaast berekent het per transactie een jaarlijks rendement op basis van de huidige waarde en de datum van aankoop.

 

Waarom heb ik dit gemaakt?
Ik vind het gewoon erg leuk om te knutselen met Excel. Sommige mensen houden van puzzelen of verzamelen postzegels. Ik geef mijzelf graag uitdagingen met Excel. Ik merk dat ik er veel van leer en het geeft een kick als iets uiteindelijk werkt zoals ik het wil. Zo heb ik deze keer bijvoorbeeld geleerd hoe ik een grafiek zichzelf automatisch kan laten aanpassen aan ingevoerde data. Dat ik met het resultaat misschien iemand anders blij kan maken is eigenlijk bijvangst :).

Op de pagina; Bijhouden Meesman beleggingen is de tool te downloaden en staat de handleiding beschreven.

In het te downloaden bestand staan de gegevens van mijn investeringen tot 27-03-2017. Deze getallen dienen alleen als voorbeeld. Ik ga niet elke maand mijn transacties uploaden. In mijn maandelijkse update laat ik weten wat de huidige waarde van mijn beleggingen is.

Ik hoor graag jullie ervaringen.

 

Exceltool Meesman beleggingen
Share
Getagd op:                                                                                    

11 gedachten over “Exceltool Meesman beleggingen

  • 06/04/2017 om 21:06
   Permalink

   Hij is lang niet zo uitgebreid als jouw spreadsheet. Maar deze hoeft ook alleen maar Meesman te volgen. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

   Beantwoorden
 • 06/04/2017 om 20:16
  Permalink

  Bedankt voor het delen en de uitleg van dit sheet. Ik ga er eens mee aan de slag, maar jammer dat ik mijn ‘historie’ van Meesman dan helemaal moet overnemen. Dat gaat een klus worden. Ben erg benieuwd wat het me gaat vertellen.

  Beantwoorden
  • 06/04/2017 om 21:12
   Permalink

   Het klopt dat je de historie moet overnemen. Helaas is deze niet te downloaden als CSV of Excel. Gelukkig is de website wel makkelijk te “copy pasten” in Excel. Als je dat doet is het vrij makkelijk om de waarden uit de kolommen te plakken in de spreadsheet. Ik hoop dat dat je wat werk scheelt.

   PS; wanneer je dividend ontvangt op het fonds “aandelen wereldwijd” wordt deze kosteloos herbelegd. Daarom moet je het bedrag uit het transactieoverzicht X 1,0025 doen. Anders haalt de spreadsheet er onterecht 0.25% vanaf. Ik moet dit nog duidelijk beschrijven in de handleiding.

   Beantwoorden
   • 07/04/2017 om 13:49
    Permalink

    Eerste feedback:
    – De formule onder [Inleg Totaal] mist 2 kolommen. (zelf aangepast).
    – In kolom BT vanaf rij 21 krijg ik errors te zien.

    Ik duik er verder in 🙂

    Beantwoorden
    • 07/04/2017 om 17:52
     Permalink

     Super! Ik ga er morgen naar kijken! Leuk om te zien dat je er mee bezig bent. Als het mij lukt om de foutjes eruit te halen, plaats ik een update.

     Beantwoorden
 • 08/04/2017 om 11:20
  Permalink

  Ik heb beide problemen niet kunnen repliceren. Zou jij mij eventueel jouw bestand kunnen sturen?

  Ik heb wel gezien dat de formule onder CB niet doorliep.

  Dit heb ik aangepast in de versie die er nu opstaat. Misschien dat daarmee de bovenstaande problemen ook zijn opgelost. Ik hoor het graag.

  Nogmaals bedankt voor de feedback!

  Beantwoorden
 • 19/05/2017 om 13:07
  Permalink

  Hi GD,

  Ik had eindelijk weer eens tijd om naar de Excel te kijken. Ben begonnen met je vernieuwde sheet, vanmorgen vers gedownload.
  1. CB26 was nog leeg, maar die kon ik zelf vullen.
  2. In rij BT lijkt iets mis te gaan bij bepaalde waardes. Wat kan ik niet achterhalen. Ik heb een mockup bestand gemaakt, wat ik met je zou kunnen delen.

  Overigens, ik vind het al prachtig dat iemand die maakt, voor mij hoef je niet tot het uiterste te gaan, maar kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar mijn bug 🙂

  Beantwoorden
  • 24/05/2017 om 22:52
   Permalink

   Hallo Bart,

   Bedankt voor testen van het bestand! We hebben al wat mail contact gehad, maar even voor eventuele andere lezers;

   1. Ik heb een nieuwe versie geplaatst met daarin de juiste formule in veld CB26.
   2. De foutmelding ### krijg je als de getallen te groot zijn voor de cellen. Dit is makkelijk op te lossen door de breedte van de cellen aan te passen.

   Als je nog iets tegenkomt, laat maar weten!

   Beantwoorden
 • 29/05/2017 om 23:20
  Permalink

  Hi GD,

  nog een foutje gevonden in cel C16. Daar worden niet alle kolommen opgeteld, maar slechts 3 van de 5. Juiste formule is C16=SUM(H:H;L:L;N:N;P:P;J:J )

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.