Vanaf deze maand is de verdeling van onze spaarcentjes iets veranderd. Deze maand is de premie voor onze spaarhypotheek verhoogd. Dit komt omdat we de looptijd hebben ingekort van dertig naar twintig jaar. Ik had deze aanpassing een maandje eerder al verwacht, maar door stroperige communicatie liet dit even op zich wachten. Deze maand werd de achterstallige premie geïncasseerd. De premieverhoging wordt betaald uit het maandelijkse overschot van onze “huisrekening”. Normaal was het overschot bedoeld om de aflossingsvrije hypotheek mee af te lossen. Vanaf nu zal dat bedrag dus aanzienlijk lager zijn en de premie voor de spaarhypotheek aanzienlijk hoger.

Onder de streep maakt het allemaal niet zoveel uit. Het is ons deze maand weer gelukt om ruim boven de € 1.300,- te sparen voor de lange termijn. Voor ons een prima resultaat!

 

Maandelijkse update: Maart 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing374,08
Gezamenlijk sparen voor aflossing246,27
Inleg beleggingen100
Inleg spaarhypotheek644,98
Totaal1.365,33
Aflossing hypotheek0,-
Waarde beleggingen1.818,85

 

Deze maand hebben ik geen bijzondere uitgaven gehad. Ik heb wel extra moeten inleggen op de huishoudrekening omdat we € 250,- over ons huishoudbudget zijn gegaan (oeps). Het is allemaal wel te verklaren;

  1. Veel luiers en ander baby(sorry dreumes)spul ingeslagen
  2. De afgelopen twee maanden niet goed opgelet bij het boodschappen doen
  3. De boodschappenpas gebruikt voor kopjes koffie en uit eten
  4. Cadeautjes gekocht voor familie, vrienden en dochter.

Als dit vaker gebeurt, zullen we onze maandelijkse inleg moeten verhogen. Maar het is natuurlijk beter om in het vervolg de huishoudpas alleen te gebruiken voor boodschappen en benzine.

Daarentegen beginnen we wel te merken dat onze dochter flink met ons mee-eet. Aangezien we regelmatig te kruidig eten, moeten we voor haar extra koken en dus extra boodschappen doen. Ik zal het de komende maanden in de gaten houden.

 

Deze maand geen aflossing?
Ik heb op dit moment €2.000- klaar staan voor een extra aflossing op onze aflossingsvrije hypotheek. Maar aankomende maand moeten wij misschien flinke kosten gaan maken. Wat deze kostenpost precies is, vertel ik aankomende maand een keer maar ik houd het geld in ieder geval nog even achter de hand.

Na het schrijven van het bovenstaande besef ik mij dat ik nog niet heb geschreven over onze bankrekeningen. Wij hebben maar liefst zeven verschillende bankrekeningen met z’n tweeën. Hoe dit systeem werkt, zal ik komende maand ook met jullie delen.

Maandelijkse update 04-2017
Share
Getagd op:                                                            

Eén gedachte over “Maandelijkse update 04-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.