Gelukkig was deze maand financieel gezien beter dan vorige maand. Het is mij gelukt om een aardig bedrag over te houden. Op onze gezamenlijke rekening hielden we het gebruikelijke bedrag over. Dit is eigenlijk een maandelijks “overschot”. Sinds we zijn gaan besparen op onze vaste lasten, maken we nog steeds hetzelfde bedrag over naar de gezamenlijke “vaste lasten rekening“. Dit zorgt voor het overschot van ongeveer 350,- per maand (afhankelijk van de maand). Dit overschot wordt nu gebruikt om de buffer aan te vullen, maar na volgende maand zal dit bedrag weer gebruikt worden voor extra aflossingen.

Ondertussen hebben we wat spulletjes gekocht voor ons tweede kindje. Vriendin zit inmiddels al in haar derde trimester en de uitgerekende datum begint al in zicht te komen. Het lijkt echt veel sneller te gaan dan bij de eerste. Waarschijnlijk komt dat omdat we zo druk zijn. Onze eerste is aan het lopen en vraagt erg veel aandacht. Superleuk natuurlijk, maar als je iets gedaan wil hebben moet je het echt van de avonden hebben.

De start van het schooljaar zit erop en ik lijk het ritme van een normale lesweek weer gevonden te hebben. Ik sta toch al ruim tien jaar voor de klas, maar het blijft altijd spannend met nieuwe groepen en jaarlagen. Ik slaap toch altijd wat rustiger als de eerste weken erop zitten.

Qua uitgaven zou het toch altijd beter kunnen, maar sommige uitgaves kan je niet blijven uitstellen. Deze maand heb ik wat nieuwe kleren gekocht en ik zal binnenkort waarschijnlijk weer een keer naar de stad moeten. Ik vind het bijna altijd zonde om nieuwe kleren te kopen, maar ik merk dat ik langzaamaan oude spullen moet gaan weggooien omdat ze “uitgedragen” zijn. Tijd voor wat nieuws dus.

Maandelijkse update: September 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing€ 381,06
Gezamenlijk aanvullen buffer€ 338,90
Inleg beleggingen€ 100,00
Inleg spaarhypotheek€ 379,21
Totaal gespaard voor lange termijn€ 857,22
Aflossing hypotheek0,-
Waarde beleggingen€ 2.295,55
Waarde spaarhypotheek€ 14.355,21
Hypotheekstand
Aflossingsvrije hypotheek€ 26.000,-
Spaarhypotheek€ 100.000,-
Totaal - waarde spaarhypotheek€ 111.664,79

In het overzicht heb ik een nieuwe regel toegevoegd. Dit is de hoogte van de hypotheek min de waarde van de spaarhypotheek. Toch fijn om een bedrag te hebben staan wat in ieder geval maandelijks zal dalen.

Maandelijkse update 09-2017
Share
Getagd op:                                                            

2 gedachten over “Maandelijkse update 09-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.