Eindelijk weer aflossen. Deze maand heb ik het doelbedrag van € 1000,- (net) kunnen aantikken. En dat betekent een overboeking naar de bank. Het was een maandje eerder dan verwacht door een extra spaarzame maand. Gewoon een kwestie van weinig bijzonderheden en verrassingen. Heel fijn dat we nu meteen 1/26e van onze target gehaald hebben. Nog maar € 25.000,- en 23 maanden te gaan!

Deze maand heeft de site (ondanks het mooie weer) een record aantal bezoekers gehad. Misschien heeft het iets te maken met het nieuwe Excelbestand om te voorspellen wanneer eerder je met pensioen kan.

Achter de schermen kan ik zien hoe vaak het bestand is gedownload en het valt op dat al meer dan honderd mensen het bestand hebben uitgeprobeerd. Heel leuk om te zien dat er interesse voor is.

De cijfertjes
De buffer is eindelijk weer op ons gewenste niveau. Dat wil zeggen dat de regel “gezamenlijk aanvullen buffer” gaat verdwijnen uit het overzicht. Vanaf nu gaat het ons hopelijk lukken om de buffer weer een paar jaar met rust te laten.

Naast het aanvullen van de buffer is het ons zelfs gelukt om deze maand € 326,- extra te sparen voor een aflossing. Hopelijk gaat het nog voor het eind van het jaar lukken om de € 1000,- te halen. Persoonlijk heb ik deze maand bijna € 500,- overgehouden. Dat is (gezien het feit dat ik geen extra inkomsten heb gehad) een persoonlijk record!

Samen met de investering bij Meesman en de inleg op de spaarhypotheek hebben we deze maand zo’n € 1.300,- euro geïnvesteerd in onze toekomst. Een heel mooi bedrag om trots op te zijn!

Maandelijkse update: Oktober 2017 
Persoonlijk sparen voor aflossing€ 499,04
Gezamenlijk aanvullen buffer€ 159,88
Gezamenlijk sparen voor aflossing€ 326,57
Inleg beleggingen€ 100,00
Inleg spaarhypotheek€ 379,21
Totaal gespaard voor lange termijn€ 1.304,82
Aflossing hypotheek€ 1.000,-
Waarde beleggingen€ 2.433,34
Waarde spaarhypotheek€ 14.750,55
Hypotheekstand
Aflossingsvrije hypotheek€ 25.000,-
Spaarhypotheek€ 100.000,-
Totaal - waarde spaarhypotheek€ 110.249,45

Normaal probeer ik in de maandelijkse update vooruit te kijken naar de onderwerpen die ik deze maand ga bespreken. Maar omdat deze vooruitblikken meestal niet uitkomen, stop ik daarmee. Ik heb nog genoeg onderwerpen, maar ik merk dat ik mij liever laat leiden door wat ik gaandeweg meemaak of wat mij op het moment van schrijven interesseert.

Nog twee maandjes en dan bestaat dit blog alweer één jaar! Eerlijk gezegd wist ik niet dat ik dit zo leuk zou gaan vinden. Het bouwen van een website had al langer mijn interesse, maar als iemand mij vijf jaar geleden zou vertellen dat ik van schrijven zou gaan houden, had ik die persoon voor gek verklaard.

Ik merk dat ik (qua hoeveelheid) met twee berichten per maand + een maandelijkse update precies goed zit. Om de twee weken merk ik dat het weer gaat kriebelen en dat ik dan echt zin krijg om weer iets op papier te zetten. Door mij te limiteren tot twee berichten voorkom ik dat het te veel tijd gaat kosten en ik met tegenzin mijn blog ga bijhouden. Op dit moment is het bijhouden van dit blog echt een vorm van ontspanning. Zo is het nog wel jaren vol te houden.

Maandelijkse update 10-2017
Share
Getagd op:                                                                                    

7 gedachten over “Maandelijkse update 10-2017

 • 24/10/2017 om 08:56
  Permalink

  Mooie vooruitgang met het sparen.

  misschien moet ik wel jouw systeem overnemen en 2 keer per maand posten en dan een update.

  Ik zat lange tijd aan een ritme van 2 keer per week. Echter, ok heb nu al 2 keer een soort van blog burn out gehad… Of anders gezegd: er is zoveel anders in het leven dat ik ontdekt heb, dat het bloggen tijdelijk een lagere prioriteit heeft.

  Beantwoorden
  • 24/10/2017 om 12:45
   Permalink

   Bedankt! Ik zie op dit moment meerdere bloggers met een “blogburnout”. Heeft misschien iets met de herfst te maken? 2x per week is best wel veel, dan gaat het volgens mij al snel een “taakje” worden. Ik zie sommige bloggers zelfs dagelijks nieuwe content posten. Vaak ten koste van kwaliteit. Je ziet zelden dat ze dat volhouden.

   Ik heb nog maar één keer gehad dat ik echt van mijzelf echt even MOEST schrijven om de 2 berichten per maand te halen. Maar alle andere keren ging het eigenlijk vanzelf.

   Beantwoorden
 • 24/10/2017 om 10:29
  Permalink

  Lekker bezig geweest weer! Goed bezig met sparen/investeren/aflossen.
  En tja, bloggen is leuk maar zoals ATL hierboven ook al aangeeft, als het te veel wordt dan gaat de lol er snel vanaf. Zonde! Blij dat jij ontdekt hebt wat werkt voor jou.

  Beantwoorden
  • 24/10/2017 om 12:46
   Permalink

   Thanx! Jij hebt op dit moment ook een verplicht rustmomentje. Sterkte met de RSI, hopelijk ben je er snel vanaf.

   Beantwoorden
 • 24/10/2017 om 12:48
  Permalink

  Mooi bedrag gespaard! En het bloggen moet leuk blijven. Het is tenslotte een hobby, dat moet je natuurlijk niet tegen gaan staan omdat je jezelf te hoge verplichtingen oplegt.

  Beantwoorden
 • 24/10/2017 om 19:47
  Permalink

  Goede cijfers. Hoop voor jullie dat je de 25k over 23 maanden kwijt bent. Mooi streven.
  Wij bloggen vooral wanneer het uitkomt en er van onze kant iets te melden valt. Of dit 1-3x per week is of 2x per maand, dat staat eigenlijk niet vast.

  Beantwoorden
  • 25/10/2017 om 12:47
   Permalink

   Volgens mij een hele gezonde instelling. Maar ik heb wel een beetje een stok achter de deur nodig geloof ik. Maar als het niet lukt, is het ook geen ramp.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.