Vorige week was het eindelijk zover! Onze dochter is geboren en alles is goed gegaan. Ze is gezond en doet het goed! We hebben onze eerste kraamweek erop zitten en Vriendin herstelt ook goed. Ondanks dat we het geluk hadden van een vlotte bevalling, was het toch erg spannend allemaal.

De opluchting als de kleine voor de eerste keer begint te huilen is onbeschrijfelijk. De blijdschap is compleet wanneer het kindje gezond op moeders buik ligt te rusten.

Een vriendin van ons stuurde een kaartje met daarin een prachtige songtekst. Hoewel ik het liedje niet zo mooi vind, raakt de tekst mij erg. Het sluit aan bij mijn wensen voor de kleine stoere meid. Ik hoop dat ze de wereld en het leven gaat omarmen en ervan gaat houden.

This is where
This is where the bottle lands
Where all the biggest questions meet
With little feet stood in the sand

And this is where
The echoes swell to nothing on the tide
And where a tiny pair of hands
Finds a sea-worn piece of glass
And sets it as a sapphire in her mind

And there she stands
Throwing both her arms around the world
The world that doesn’t even know
How much it needs this little girl

It’s all gonna be magnificent, she says
It’s all gonna be magnificent

(Elbow-Magnificent)

 

Thuis landen
De bevalling was in het ziekenhuis, maar we mochten dezelfde dag alweer naar huis. De volgende dag kon Vriendin alweer zelf douchen en inmiddels hebben we buiten al een paar wandelingen mogen maken in de sneeuw.

De kleine zit inmiddels alweer op haar geboortegewicht en drinkt goed. Het slaapritme moet zich nog ontwikkelen, wat betekent dat we in de nacht zeer regelmatig wakker zijn. Omdat vriendin borstvoeding geeft, zijn het voor haar best wel zware nachten. Ik kan binnen tien minuten een luier verschonen en weer slapen, voor de borstvoeding is Vriendin vaak ruim een uur wakker. En dat dan soms drie keer per nacht.

Onze eerste dochter reageert goed op ons nieuwe gezinslid. In de eerste dagen reageerde ze nog nauwelijks om haar zusje, maar inmiddels wil ze dolgraag meehelpen met verschonen en pakt ze elke mogelijkheid aan om haar een knuffel te geven. Ik krijg het idee dat ze door heeft dat deze baby hier niet is om te logeren.

De komende weken zal ik druk zijn met het vinden van een nieuw ritme en het eten van enorme hoeveelheden beschuit met muisjes. Ik verwacht dat ik deze maand naast gebruikelijke de maandelijkse update niet de tijd (en energie) ga vinden om nog een bericht te schrijven. Gelukkig is het binnenkort kerstvakantie.

Alvast een fijne kerst!

 

 

Hoera! Onze dochter is geboren!
Share
Getagd op:                                                    

9 gedachten over “Hoera! Onze dochter is geboren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.