De kop is eraf. De eerste maand van het jaar zit er weer bijna op. Financieel gezien gaat alles volgens plan. Op 1 januari heeft vriendin de beloofde duizend euro overgemaakt naar de hypotheekverstrekker. Toen ze in december besloot om tienduizend euro extra af te lossen, kon dat niet omdat we aan onze maximale jaarlijkse aflossing zaten.

Naast deze aflossingen blijven we gewoon doorsparen met ons maandelijks overschot en leg ik extra in om over een paar jaar weer gelijk te lopen met Vriendin. Deze maand heeft dat weer geleid tot een extra aflossing van € 1000,-.  In totaal is er dus € 2.000,- overgemaakt!

Ik ben echt apetrots dat we nu officieel onder de ton zitten met onze hypotheek.  De sneeuwbal is aardig aan het rollen! De verwachting is dat het dit jaar gaat lukken om de aflossingsvrije hypotheek in zijn geheel af te lossen. Dat zou echt een reden zijn voor een feestje.

Het maandelijkse overzicht is iets veranderd ten opzichte van de vorige keer. Ik heb besloten om niet meer op de cent nauwkeurig te rapporteren en geen onderscheid meer te maken tussen de inleg van mijzelf en die van Vriendin. Daarnaast benoem ik van de spaarhypotheek alleen nog maar de restschuld (de hypotheek min de waarde van het spaargedeelte). Dit maakt het overzicht hopelijk een beetje overzichtelijker :).

Maandelijkse update: Januari 2018 
Voortgang
Gespaard voor extra aflossing€ 1.786,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 2.265,-
Uitgevoerde extra aflossingen€ 2.000,-
Leningen
Aflossingsvrije hypotheek€ 11.000,-
Spaarhypotheek€ 83.993,-
Totaal€ 94.993,-
Beleggingen
Portefeuille Meesman€ 2.794,-

Met ons gezin komen we meer en meer in een normaal ritme. Met de komst van onze tweede kindje zijn onze nachten (vooral die van Vriendin) kort en onrustig geweest. Inmiddels slaapt de baby regelmatig wat langer door en wij dus ook. Volgende week stopt Vriendin met het geven van borstvoeding in de nachts en zal ik er dan wat vaker uit moeten. Ik kijk er niet naar uit, maar het is wel zo eerlijk. Op de dagen dat ik moet werken heeft Vriendin beloofd dat ik mag blijven liggen (tenminste zolang ze nog met verlof is).

De site bestaat nu één jaar en ik heb nog geen tijd gehad om een terugblik te schrijven. Misschien dat hij er deze maand gaat komen. Ik zit weer vol ideeën, maar het blijkt lastig om de tijd (en energie) te vinden om ervoor te gaan zitten. Ik merk dat de verleiding erg groot is om vroeg naar bed te gaan als je onzeker bent over je nachtrust. Misschien moet ik toch maar momenten in de agenda gaan zetten om er lekker voor te gaan zitten.

Maandelijkse update 01-2018
Share
Getagd op:                                                                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.