Ondanks dat ik mijn “niet pin” doelstelling niet heb gehaald, ben ik trots op het resultaat van deze maand. De buffer is weer aangevuld en ik hield daarbovenop € 195,- over voor een extra aflossing.

Door een dure autoreparatie en andere uitgaven had ik een tekort van € 400,- goed te maken. Met niet pinnen is het gelukt om in totaal bijna € 600,- over te houden. Een bedrag wat ik normaal gesproken niet haal. Ik heb wel een beetje vals gespeeld omdat ik de maand met € 150,- euro cash begon.

Helaas was het cashgeld een week voor het eind van de maand verdwenen. Vriendin ging naar een tweedehands kledingmarkt en roofde mijn portemonnee om “nieuwe” kleertjes te kopen voor de kids. Gelukkig hebben onze dochters nu wel weer een mooie outfits voor de komende maanden. Een hele tas vol prachtig spul voor een eurootje of dertig. Een goed doel, maar hierdoor was ik wel genoodzaakt om toch weer de pinpas tevoorschijn te halen.

Als ik nu terugkijk, heb ik vier keer ongewenst gepind deze maand:

2x zwemmen
(één keer uit gewoonte alleen de pinpas meegenomen en eind van de maand geen cash meer)

1x parkeren
(foutje; uit gewoonte toch de pinpas getrokken)

1x drinken op de vrijdagmiddagborrel
(Kon op locatie alleen met pin betalen)

Zoals ik al eerder schreef, heb ik op mijn werk nog vaker met de pinpas MOETEN betalen, maar dit waren kosten die ik kon declareren. Deze kosten heb ik aan het einde van de maand teruggekregen.

Al met al heeft het niet pinnen erg veel geholpen. Vooral aan het begin van de maand werd ik mij erg bewust van het gemak waarmee ik normaal mijn pinpas tevoorschijn haal. Ik had echt last betaalpijn en biljetbreekangst. Ik merkte dat ik bewuster was met kleine uitgaven als kopjes koffie of lekkere broodjes voor de lunch. Door even na te denken voor je iets aanschaft, bespaar je stiekem toch veel geld.

In totaal hebben wij deze maand € 1.268,- kunnen sparen voor de lange termijn. Een heel fijn bedrag als je beseft dat ik daarnaast ook nog € 400,- opzij heb moeten leggen om mijn buffer weer aan te vullen.

Daarnaast kwam het gespaarde bedrag voor extra aflossingen weer over de duizend euro en kon er weer “rug” terug naar de bank. Echt lekker om het hypotheekbedrag zo snel te zien dalen. In december doken we voor het eerst onder de ton. Vier maanden later komt de € 90.000,- al in de buurt. De sneeuwbal is lekker op gang!

Maandelijkse update: Maart 2018 
Voortgang
Gespaard voor extra aflossing€ 789,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 1.268,-
Uitgevoerde extra aflossingen€ 1.000,-
Leningen
Aflossingsvrije hypotheek€ 10.000,-
Spaarhypotheek€ 83.148,-
Totaal€ 93.148,-
Beleggingen
Portefeuille Meesman€ 2.864,-

De beleggingen hebben het deze maand niet zo lekker gedaan. Ondanks een inleg van honderd euro aan het begin van de maand, is de waarde van de portefeuille “maar” veertig euro gestegen. Dat voelt natuurlijk een beetje gek. Maar ik merk wel dat ik steeds minder gevoelig begin te worden voor dit soort koersschommelingen.

Het leuke van de maandelijkse update, is dat het voor mij een soort dagboek is. Ik kan terugkijken er vergelijken met “vroeger”. Zo hield ik vorig jaar in Maart € 250,- minder over. Maarja; toen had ik nog geen twee kinderen en ging ik nog op wintersport… (oei…. ik merk dat ik een beetje jaloers ben op mijzelf van een jaar geleden.. op de wintersport dan hè!?)

Volgend jaar… dan wordt het weer eens tijd voor wintersport met de mannen. Binnenkort maar eens een weekendje vastleggen :).

 

Maandelijkse update 03-2018
Share
Getagd op:                                                                                                                

4 gedachten over “Maandelijkse update 03-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.