Het is de maand van de records. Door een vermelding op verschillende sites en een gastblog op simpelrijkleven.nl heeft een record aantal mensen dit blog bezocht. Daarnaast is het gelukt om (met flink wat meevallers) deze maand bijna 2.500 euro opzij te zetten! Dit is tot nu toe het hoogste bedrag wat wij in één maand hebben kunnen sparen sinds de start van dit blog.

De grootste klapper deze maand was het uitbetalen van overwerk. De opleiding waar ik voor werk kreeg dit jaar te maken met een stijging van het aantal leerlingen. Hierdoor hebben we extra klassen moeten maken. En dat betekent meer werk met hetzelfde aantal mensen. Gelukkig werden de gemaakte overuren van de eerste helft van het jaar deze maand uitbetaald. In totaal ontving ik een bedrag van €725,-. Een lekkere hap uit het restant van de aflossingsvrije hypotheek.

De overige meevallers;

€100,- retour van onze energiemaatschappij. 
Ik heb vorige week nog een stuk geschreven over de energiekosten

€400,- kinderbijslag
(twee kinderen) ontvangen we per kwartaal; waarom ik dit geld niet opzij zet voor de kinderen? Daar moet ik misschien een keer een blogpost aan wijden.

€90,- kinderopvangtoeslag
Onze oudste dochter gaat vanaf deze maand naar de peuterspeelzaal. De rekening komt pas over een paar dagen, maar in mijn maandoverzicht reken ik van “paycheck to paycheck”. Dus in deze maand hebben we een soort van voorschot omdat de toeslag eerder komt dan de rekening.

Al deze bedragen samen zorgen voor het nieuwe spaarrecord. Een dikke duizend euro hoger dan een gemiddelde maand. We zijn heel blij dat we deze maand €2.000,- hebben kunnen overmaken naar onze hypotheekverstrekker. Nog maar achtduizend te gaan tot we voorgoed van onze aflossingsvrije hypotheek af zijn.

Maandelijkse update: April 2018 
Voortgang
Gespaard voor extra aflossing€ 1.978,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 2.457,-
Uitgevoerde extra aflossingen€ 2.000,-
Leningen
Aflossingsvrije hypotheek€ 8.000,-
Spaarhypotheek€ 82.723,-
Totaal€ 90.723,-
Beleggingen
Portefeuille Meesman€ 3.010,-

Zoals ik al schreef, kwam er deze maand een recordaantal bezoekers op de site. In totaal waren er 1200 mensen die gezamenlijk meer dan 5.000 berichten hebben bekeken. Voor mij een ongelofelijk hoog aantal. Dus voor alle nieuwe bezoekers, welkom!

Laat vooral wat van je horen of deel jouw favoriete post op social media. Ik ben zelf niet actief op Facebook en Twitter enz.. (te veel gedoe), maar meer lezers zijn altijd welkom! Delen kan door op het onderstaande (rode) icoontje te drukken.

Maandelijkse update 04-2018
Share
Getagd op:                                                                        

Eén gedachte over “Maandelijkse update 04-2018

  • 26/04/2018 om 14:44
    Permalink

    Wauw klinkt goed zoveel bezoekers! Ik ben ook een van die nieuwe mensen. Ik vond je link ook op een andere blog en je blog ziet er leuk uit, dus ik ben vanaf nu een regelmatige lezer 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.