Van de belastingdienst kregen we afgelopen maand geld terug. Een heel fijn bedrag ter hoogte van € 700,- waardoor we ook deze maand weer een extra aflossing konden doen.  Door alle drukte met de afronding van het schooljaar hebben we geen tijd om geld uit te geven. Hierdoor hebben we naast deze “belastingbonus”  weer een mooi bedrag opzij kunnen zetten. Intussen is deze maand de buitenkant van ons huis weer van een nieuwe verflaag voorzien.

Omdat Vriendin en ik samen in het onderwijs werken, hebben we binnenkort met het hele gezin vijf weken vakantie. Het grootste gedeelte van deze tijd zullen we in Frankrijk zitten en de racefietsen gaan mee! Nog een paar weekjes tentamens nakijken, diploma-uitreikingen, opruimen, voorbereiden en dan instorten op de camping :p .

 

Teruggave belastingdienst
Elke maand krijgen we van de belastingdienst een voorlopige teruggaaf voor onze hypotheekrenteaftrek en inkomensafhankelijke combinatiekorting. Een aantal jaar geleden heb ik besloten om onze aflossingsvrije hypotheek niet meer op te geven bij de voorlopige aangifte. We liepen namelijk tegen het probleem aan dat we door alle aflossingen minder hypotheekrente betaalden dan we hadden aangegeven en dus structureel te veel terugkregen (wat we een jaar later moesten terugbetalen).

Door onze aflossingsvrije hypotheek niet op te geven in de voorlopige aangifte krijgen we de hypotheekrenteaftrek voor dit deel van de hypotheek dus nu pas.

Ik zit eraan te denken om vanaf volgend jaar ook de spaarhypotheek niet meer op te geven, aangezien we op deze hypotheek waarschijnlijk ook extra gaan aflossen. Aangezien het plan nog niet helemaal duidelijk is, besluit ik dat later nog wel.

 

Het huis geschilderd
Doordat we geen vrijstaand huis hebben, zijn we lid van een VVE. De meeste buren in ons “blok” huren van de sociale woningbouw. De sociale woningbouw heeft dus veruit de meeste stemmen in de besluitvorming van de VVE. Gelukkig is dat geen probleem omdat we het gevoel hebben dat er prima naar onze wensen geluisterd wordt. En ergens is het ook wel fijn dat een professionele partij  zich bezighoudt met de onderhoudsbegroting een acquisitie van aannemers. Toch zou je soms wel wat meer invloed willen hebben.

De afgelopen maand is ons huis (in opdracht van de VVE) aan de buitenkant weer helemaal geschilderd. Dat de aannemer gewend is om grote complexen af te werken was te merken. Omdat wij geen directe opdrachtgevers waren, verliep de communicatie (welke dag? hoe laat?) alles behalve soepel. Daarnaast hielden ze geen enkele rekening met onze situatie (kleine kinderen, tussen de middag slaapjes) en begonnen lekker met stijgers opbouwen en afbreken wanneer ze wilden. En dat alles natuurlijk met Hollandse smartlappen op standje tien. Ze hebben het schilderwerk inmiddels netjes achtergelaten, maar ik ben blij dat de klus erop zit!

 

Maandelijkse update: Juni 2018 
Voortgang
Gespaard voor extra aflossing€ 1.517,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 1.996,-
Uitgevoerde extra aflossingen€ 1.000,-
Leningen
Aflossingsvrije hypotheek€ 5.000,-
Spaarhypotheek€ 81.437,-
Totaal€ 86.437,-
Beleggingen
Portefeuille Meesman€ 3.326,-

 

Het einde van de aflossingsvrije hypotheek komt eindelijk in zicht! Nog € 5.000,-, en we zijn voor de rest van ons leven klaar met deze last. De beleggingsportefeuille is in waarde aanzienlijk gestegen ondanks het iets te grote aandeel aan obligaties.

Nu lekker toeleven naar de vakantie. Hieronder even een lekker nummertje om er alvast in te komen:

Maandelijkse update 06-2018
Share
Getagd op:                                                                                        

Eén gedachte over “Maandelijkse update 06-2018

  • 01/07/2018 om 13:33
    Permalink

    Wat heerlijk dat die aflossingsvrije hypotheek straks helemaal weg is! En vast een hele fijne vakantie toegewenst, 5 weken klinkt heerlijk 😀 Toch duidelijk één van de voordelen van werken in het onderwijs.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.