Deze maand was in veel opzichten een “normale” maand. Veel gewerkt, fijne vrije papa-dagen gehad en maar een paar bijzondere uitgaven gedaan. Desondanks is het weer niet gelukt om mijn buffer flink te laten groeien.

In totaal hield ik deze maand een luttele € 16,- over. Naast  de vervanging van een kapotte stofzuiger en wat sint- en kerstinkopen is er veel geld verdwenen aan onopgemerkte uitgaven. Misschien wordt het weer eens tijd voor een maand zonder pinnen.

 

Niet zo scherp als voorheen
Als ik terugkijk naar mijn uitgaven van deze maand, zie ik dat ik bijna elke dag gepind heb. Kleine bedragen, maar opgeteld een aanzienlijk bedrag. Een broodje uit de kantine, een biertje met collega’s of iets te drinken voor onderweg. Ik merk aan mijzelf dat ik het makkelijker uitgeef, misschien is het aflosmoeheid of ligt de focus op dit moment gewoon wat meer bij mijn gezin. Zoals jullie zien, heb ik het aantal blogposts teruggeschroefd naar twee per maand. Ik merk dat er op dit moment gewoon niet meer inzit.

De meiden zijn de afgelopen maanden ‘s nachts een stuk onrustiger geworden en ik merk dat ik in de avond de energie niet heb om creatief en productief te zijn. Ik heb er overigens wel vertrouwen in dat deze energie ooit weer terugkomt, maar meer zit er op dit moment gewoon niet in. Als ik nu zie hoe veel makkelijker het al is geworden met onze oudste dochter van 2,5 jaar (zindelijk) kan ik bijna niet wachten tot onze jongste (1 jaar) ook wat zelfstandiger wordt.

 

Langzaam op ons doel af
Hoewel ik misschien niet veel extra heb kunnen inleggen op mijn persoonlijke buffer, hebben we op onze gezamenlijke rekening € 392,- gereserveerd voor een extra aflossing. Dit komt ook omdat we wat babyspullen hebben verkocht. Als je hier de inleg op de spaarhypotheek en investeringen bij optelt, komen we deze maand op een totaal bedrag van € 871,- dat naar onze langetermijndoelen is gegaan.

Het is natuurlijk gek dat ik een beetje teleurgesteld ben dat er deze maand “maar” € 871,- naar onze langetermijndoelen is gegaan. Maar omdat we dit bijna helemaal geautomatiseerd hebben, voelt het als “gewoon”.

Maandelijkse update: november 2018 
Voortgang
Reservering extra aflossing€ 392,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 871,-
Totaal aan reservering
extra aflossing in december€ 1.975,-
Leningen
spaarhypotheek€ 79.259,-
Beleggingen
portefeuille Meesman€ 3.741,-
verschil met vorige maand€ 115,-
Tekort op spaarbuffer€ - 977,-
deze maand aangevuld met€ 16,-

We hebben een relatief hoog overschot op de gezamenlijke rekening (waar ik op dit moment extra voor inleg) en dat is waarschijnlijk de reden waarom het niet goed lukt om mijn persoonlijke buffer aan te vullen. Maar volgende maand lost dat zichzelf op. Met de extra inkomsten van de 13e maand kan ik mijn buffer ruimschoots aanvullen en gaat hoogstwaarschijnlijk fase 2 van het plan in werking. Hier zal ik t.z.t. vast wel een blogje over schrijven.

Volgende maand staat de halfjaarlijkse extra aflossing op het programma. Waarschijnlijk zal ik pas in januari over deze aflossing schrijven. Ik verwacht dat we ongeveer € 2.500,- zullen afsnoepen van onze spaarhypotheek. Ik ben benieuwd of deze procedure makkelijker gaat verlopen dan het inkorten en ik ben ook benieuwd wat we hierdoor maandelijks meer gaan overhouden.

Maandelijkse update 11-2018
Share
Getagd op:                                                                                

Eén gedachte over “Maandelijkse update 11-2018

  • 03/12/2018 om 06:24
    Permalink

    Goed bezig, bijna 900 euro gespaard/belegd! Niets mis mee natuurlijk. En dit zal alleen maar beter worden, want die sneeuwbal wordt groter en groter.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.