Na mijn biecht van een aantal weken geleden was het al duidelijk dat dit geen topmaand zou worden. Nog bedankt voor alle steunbetuigingen! Heel fijn om wat relativerende woorden terug te lezen van de bezoekers van dit blog.

Uiteindelijk valt de schade nog mee. Ik heb vooral mijn eindejaarsuitkering verbrast aan de nieuwe fiets en de aankomende wintersport. Daarnaast kreeg ik een mooi kerstcadeau van mijn ouders (€ 500,-)  en heb ik mijn oude fiets voor € 200,- kunnen verkopen. Hierdoor is de deuk in mijn spaarbuffer uitgekomen op een luttele dertien euro.

 

De nieuwe fiets
De fiets is inmiddels in huis, maar met de drukke kerstdagen en het slechte weer heb ik er nog maar één keer op kunnen zitten. En ik moet zeggen; hij rijdt heerlijk. Ik kan niet wachten tot het voorjaar is en het weer wat langer licht is buiten. Ik heb al wel gemerkt dat het lichtste verzet een stukje zwaarder is dan het lichtste verzet op mijn oude fiets. Dat wordt trainen en afzien voordat ik de bergen in ga deze zomer.

 

Geplande aflossing op de spaarhypotheek
In december stond een extra aflossing op de planning, maar bij de aanvraag kwam ik erachter dat de verzekeraar zes weken nog heeft. (iets waar ik de volgende keer rekening mee moet houden). Omdat de aflossing pas in januari gaat plaatsvinden, heb ik bij de verzekeraar aangekondigd om € 2.500,- af te gaan lossen. Met de kinderbijslag van volgende maand komen we ongeveer op dat bedrag uit. Hoe dat precies gaat en wat het effect zal zijn, zal ik t.z.t. beschrijven.


Gedoe met kinderopvangtoeslag
Vanaf vorige maand heb ik aangegeven bij de belastingdienst dat we onze kinderopvangtoeslag via het kinderdagverblijf willen ontvangen. Dat scheelt ons in de administratie. Je krijgt dan een netto afrekening van de opvang omdat zij direct de toeslag krijgen. Maar het effect is op korte termijn wel dat we deze maand geen kinderopvangtoeslag hebben ontvangen, maar wel de volle mep hebben betaald. Ik neem aan dat dit verrekend wordt in de komende maanden, maar ik zal nog even bellen om dit te controleren. Maar dit is de reden dat we deze maand maar € 199,- overhielden voor onze extra aflossing.

 

Maandelijkse update: december 2018 
Voortgang
Reservering extra aflossing€ 199,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 678,-
Totaal aan reservering
extra aflossing in december€ 2.174,-
Leningen
spaarhypotheek€ 78.817,-
Beleggingen
portefeuille Meesman€ 3.674,-
verschil met vorige maand€ - 66,-
Tekort op spaarbuffer€ - 990,-
deze maand aangevuld met€ - 13,-

 

Investeringen dik in de min
Zoals iedereen met een aandelenportefeuille heeft gemerkt, is er aardig wat ingeleverd afgelopen maand. Er is nog geen paniek, maar onrustig is het wel. Ik verwacht zelf dat er in de toekomst nog wel een grotere correctie aan zit te komen, dus we wachten rustig af. Maar wel vervelend natuurlijk dat een inleg van € 100,- dik wegvalt tegen het verlies van één maand.

Maandelijkse update 12-2018
Share

Eén gedachte over “Maandelijkse update 12-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.