Het grote nieuws van deze maand is natuurlijk het omzetten van de spaarhypotheek. De aanvraag is deze maand op de bus gegaan, maar ik verwacht pas vanaf volgende maand een aanpassing van de hypotheek .

De afgelopen week hebben we onvoorstelbaar mooi weer gehad, heerlijk om met de kinderen weer naar buiten te kunnen. Eens kijken of het mij lukt om de aankomende weken iets aan onze tuin te doen.

Ondertussen blijven we gewoon sparen voor een extra aflossing, spaarbuffers aanvullen en beleggen. Hoewel… het aanvullen van mijn persoonlijke buffer is deze maand niet gelukt. Sterker nog; ik kwam een kleine honderd euro tekort aan het einde van de maand. Hoe dat kwam leg ik hieronder uit.

 

Drie grotere uitgaven
De grootste uitgave van vorige maand was een nieuwe telefoon. Ik was van plan om nog een half jaartje langer met mijn oude exemplaar te doen, maar toen hij afgelopen maand op een harde tegelvloer viel, was het einde oefening. De oude moest ik meerdere keren per dag opladen en werd al wat langzamer. En omdat ik een paar dagen later op wintersport ging, was het gewoon handiger om direct een nieuwe te kopen. Schade; bijna € 300,-.

Ook was het weer bijna tijd voor onze jaarlijkse autobeurt/ en keuring. Maar toen we een lekke band kregen (schroef op de weg) en toch naar de garage moesten, hebben we deze ook maar meteen laten uitvoeren. Schade; € 180,-

De wintersport was erg fijn: mooie sneeuw, goede pistes en leuke apré ski. En vooral door de apré ski en het eten op de piste is het weekendje ietsje duurder uitgevallen dan in eerste instantie begroot. In totaal € 100,- boven het budget. Gelukkig vier ik geen carnaval, want ik heb in één weekend mijn portie carnavalsmuziek en bier voor dit jaar alweer gehad 🙂 .

 

Reserveringen en beleggen
Het bedrag dat wij klaar hebben staan voor een extra aflossing is deze maand weer met € 400,- gestegen. Pas als het de omzetting naar de nieuwe hypotheek compleet is, zullen we het gereserveerde bedrag van € 3.300,- inzetten als extra aflossing. € 300,- zullen we gebruiken om de kosten van de adviseur te betalen.

De maandelijkse inleg bij Meesman gaat gewoon door, de portefeuille begint al een aardige omvang te krijgen. Het rendement is niet spectaculair. In totaal staat de fictieve winst op € 160,-. Maar in een oververhitte markt is dit een kwetsbare winst. Ik reken mijzelf niet rijk.

 

Maandelijkse update: februari 2019 
Voortgang
Reservering extra aflossing€ 408,-
Inleg spaarhypotheek€ 379,-
Inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 887,-
Totaal aan reservering
extra aflossing€ 3.280,-
Leningen
spaarhypotheek€ 77.931,-
Beleggingen
portefeuille Meesman€ 4.152,-
verschil met vorige maand€ 104,-
Tekort op spaarbuffer€ - 954,-
deze maand aangevuld met€ - 98,-

 

Vanaf volgende maand gaat de maandelijkse update (als alles mee zit) er anders uitzien. De reservering gaat eraf en de inleg spaarhypotheek zal voortaan gewoon aflossing heten. En het tekort op de buffer zal hopelijk weer snel aangevuld zijn. Als alles mee gaat zitten tenminste.

Maandelijkse update 02-2019
Share
Getagd op:                                                                                            

Eén gedachte over “Maandelijkse update 02-2019

  • 06/03/2019 om 15:53
    Permalink

    Goede maand gehad dus! En voor 180 euro met je auto en 300 voor een nieuwe telefoon ben je prima goedkoop uit. Ik ben helaas teveel verslaafd aan Fruit, voor 300 een nieuwe telefoon kopen gaat mij niet lukken…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.