De zomer is gearriveerd. We kunnen weer volop naar buiten met de kinderen. De afgelopen winter was best zwaar met onze twee jonge kinderen in huis. Ze zaten elkaar regelmatig in de haren. Duwen, slaan en zelfs bijten was een tijdje dagelijkse kost.
Maar nu ze buiten meer ruimte krijgen en de jongste steeds zelfstandiger kan spelen, hoeven we niet meer elke seconde alert te zijn. En dat scheelt! Echt een verademing om af en toe een gesprekje te kunnen voeren of de ogen dicht te doen terwijl de kinderen zichzelf vermaken in de zandbak. Lang leve de zomer.

Een ander voordeel van de zomer is natuurlijk de vakantietoeslag. Een door ons zelf gespaarde bonus die voor mij erg welkom was. Sinds de aanschaf van mijn nieuwe racefiets, zat ik met een gat in mijn spaarbuffer. En het lukte mij het afgelopen jaar niet om deze weer aan te vullen. De fiets heeft inmiddels zichzelf wel bewezen. Ik heb dit seizoen nog maar 750 km gereden en rij nu al mijn oude records aan gort. Dus ik heb zeker geen spijt van de aankoop, maar ik ben blij dat ik na het ontvangen van de vakantietoeslag het gat in mijn buffer heb weten weg te poetsen.

Omdat ik ook deze maand niet veel naar dit blog heb omgekeken en eigenlijk erg weinig met geld bezig ben geweest, is het wederom bij één enkele update gebleven. Wellicht dat ik in de vakantie weer de energie en inspiratie voel om wat meer te schrijven. Een voordeel van deze korte time-out is dat ik ook minder naar de aandelenmarkt kijk. Zo viel het mij pas bij het schrijven van dit stuk op dat de aandelen aanzienlijk gekelderd zijn. En toen ik erachter kwam, voelde ik dat het mij niet zoveel deed. Dat is een goed teken, want dat betekent dat het mij steeds beter lukt om emotieloos te beleggen. Na drie jaar raak ik eindelijk een beetje gewend aan de schommelingen in de markt.

Maandelijkse update: mei 2019 
Voortgang
extra aflossing hypotheek€ 707,-
aflossing regulier€ 498,-
inleg beleggingen€ 100,-
Totaal€ 1.305,-
Huidige leningen
lineaire hypotheek€ 63.887,-
Beleggingen
portefeuille Meesman€ 4.482,-
verschil met vorige maand€ -8,-

Het maandelijkse overzicht is een stuk simpeler geworden nu het kopje “tekort op buffer” is weggevallen. In het overzicht is te zien dat we afgelopen maand € 707,- extra hebben afgelost op de hypotheek. Dit bedrag is zo hoog doordat we een teruggave van de belasting kregen uit 2018. Vanaf volgende maand zal het bedrag waarschijnlijk lager uit gaan vallen omdat we hebben besloten om 150,- per maand minder in te leggen op onze gezamenlijke rekening. Dit geeft ons beide wat meer financiële ademruimte.

Maandelijkse update 05-2019
Share
Getagd op:                                                            

Eén gedachte over “Maandelijkse update 05-2019

  • 02/06/2019 om 12:49
    Permalink

    Dat is dus een goede maand geweest! Fijn dat je de schommelingen op de aandelenmarkten je niet raken. Ik merk aan mezelf dat ik toch regelmatig kijk naar de koersen (ondanks mijn eigen advies dat niet te doen), maar gelukkig heb ik ook geen last van zenuwen als de koersen dalen.

    Ga vooral zo door!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.